MØDER. Dansk og tysk malerkunst 1860-1960

Olaf Rude, Opstilling med lerskål, 1925. Fuglsang Kunstmuseum

August Macke, Stilleben, 1911. Museum Behnhaus Drägerhaus

Olaf Rude, Opstilling med lerskål, 1925. Fuglsang Kunstmuseum

August Macke, Stilleben, 1911. Museum Behnhaus Drägerhaus

 

Fuglsang Kunstmuseum 10. juni - 4. september 2016

Særudstillingen ’MØDER. Dansk og tysk malerkunst 1860-1960 er det første synlige bevis på Syddanmark og Nordtysklands nye, store kulturelle samarbejde Interreg-projektet NORDMUS. I udstillingen møder flere af Fuglsang Kunstmuseums markante værker deres sidestykker fra samlingen i Museum Behnhaus Drägerhaus i Lübeck.

 

Noget af det interessante, der viste sig under arbejdet med særudstillingen, var, at de to museers samlinger havde mere til fælles end først antaget. De righoldige gemmer bød på værker, hvor kunstnernes penselstrøg inden for rammen af de 100 år har haft overraskende mange fællestræk. Derfor bliver udstillingens 68 billeder præsenteret parvis, hvor samspillet går på forskelle og ligheder.

 

Udover at give et unikt indblik i de tyske maleres værker, giver den stumme dialog mellem malerierne også helt nye indtryk af Fuglsang Kunstmuseums egne værker.

 

Udstillingen ledsages af en rigt illustreret bog på 181 sider, der gennemgår alle værker i udstillingen samt præsenterer både kunstnerne og de to museer. Bogen kan købes i museets butik for 178 kroner.

 

På den danske side er flere af de store kunstnere repræsenteret blandt andre Anna Ancher, L.A. Ring, Olaf Rude og Jais Nielsen, og på den tyske side er der blandt andet værker af Gotthard Kuehl, Ernst Ludwig Kirchner, Max Pechstein og Lovis Corinth. 

 

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Museum Behnhaus Drägerhaus i Lübeck, hvor den vises 23. september 2016 – 31. december 2016.

 

Udstillingsprojektet er støttet af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling via Interreg Deutschland-Danmark.

 

Logo Interreg NORDMUS