Citat fra erindringer om Fuglsang

Friluftsliv på Skejten og Kejlsø, Lolland, mellem 1904-1909.
Fra venstre ses bl.a. Julius Röntgen, Carl Nielsen (i forreste båd), Oluf Hartmann (der dækker kroppen med avis) og Julius Röntgen jr. Foto udlånt af Det Kongelige Bibliotek, Kort- og Billedsamlingen til museets aktuelle særudstilling.

 

"Efter faders [Carl Nielsen] besøg dernede så vi et fotografi af ham og [Julius] Röntgen siddende barbenede på en stor kæmpehøj med benene dinglende ned og strålende smil på ansigterne, og så hørte vi om det vidunderlige liv, de havde ført dernede.
Haven mundede ud i bløde enge, der førte ned til Guldborgsund, og her havde ligget to hvide sejlbåde, så vuggede de alle efter frokosten ud med madkurve over til en lille ø, Kejlsøen i Sundet, hvor kalvene fra gården blev færget over og gik hele sommeren.
Derovre tog alle tøjet af - herrer og damer for sig - og så gik de som i paradiset, sagde fader, mens bierne summede og hvidtjørnen duftede under de lange skygger. Man kogte the på bål og tog så tilbage med de små hvide sejlbåde."

 

Billedkunstner Anne Marie Telmányi var datter af komponist Carl Nielsen og billedhugger Anne Marie Carl Nielsen. Ovenstående citat er fra hendes erindringer 'Mit barndomshjem'