Kunstner: Ditte Gantriis. Foto: Jan Søndergaard

I Fuglsang Kunstlandskab præsenterer Fuglsang Kunstmuseum nye værker i samlingen placeret udendørs i landskabet omkring museet og herregården. Den fælles overskrift for værkerne er ”Landskabsdialoger” og de er valgt med henblik på at gå i dialog med stedets natur og historie. Værkerne er placeret med god spredning i de forskellige dele af landskabet med respekt for de enkelte steders særegne identitet og kvaliteter. Med Fuglsang Kunstlandskab ønsker vi at inspirere til gåture og ophold i området og til – gerne gennem kunsten – at udforske stedets utrolige natur- og kulturhistorie.

Kunstlandskabet er etableret i samarbejde med Det Classenske Fideicommis, der ejer jorden og driver land- og skovbrug omkring Fuglsang. Projektet er økonomisk støttet af Guldborgsund Kommune, Beckett-Fonden, Fuglsang Kunstmuseums Venner samt Grosserer L.F. Foghts Fond og erhvervelserne gjort mulige ved generøs støtte fra Ny Carlsbergfondet og Augustinus Fonden.

Den første del af Fuglsang Kunstlandskab åbner vi med værker placeret i forbindelse med den blå vandrerute, der starter foran Fuglsang Kunstmuseum. Herfra går ruten hen over gårdrummet, forbi den fredede Herskabsstald, hvorefter man passerer Fuglsang Herregaards hovedbygning med voldanlæg og voldgrav. Herfra går turen gennem Fuglsang Have og videre ind i det lille skovparti Askelunden, hvor der i bunden er etableret et udsigtspunkt. Efter udsigtspunktet går man videre igennem Askelunden tilbage til herregårdshaven og retur til museet.

Fuglsang Kunstlandskab er kurateret af Tone Bonnén. Blå rutes kunstnere er: Lea Porsager, Ditte Gantriis, Ragnhild May og Lulu Refn.

TAK

Det Classenske Fideicommis, Guldborgsund Kommune, Beckett Fonden, Grosserer L. F. Foghts Fond, Fuglsang Kunstmuseums Venner, Ny Carlsbergfondet, Augustinus Fonden

Søgning

Note: Danish only