Billedkunstner Marie Frølich (video still)

Kreativ workshop for Fuglsang Kunstmuseums Venner

Fuglsang Kunstmuseums Venner arrangerer i foråret 2024 en spændende serie af workshops i KUMUS (museets nabobygning), der udelukkende er for medlemmer af foreningen.
Denne gang handler det om marmorering af papir.
Kunstneren Marie Frølich vejleder, når vi selv skal skabe smukt marmoreret papir, mens museets formidler, Guri Skygge Andersen, assisterer.
Marie Frølich arbejder i OTAKI STUDIO, og i denne video kan du se, hvordan det foregår.

Workshoppen tager udgangspunkt i særudstillingen Som brødre. Venskab og konflikt i guldalderen.

Vi starter i KUMUS med et lille oplæg om marmorering: teknikker, historie og anvendelse. Bagefter ser vi nærmere på særudstillingen, hvor vi stiller skarpt på maleriernes mange eksempler på smukke kontrastfyldte kombinationer af sort og hvid.

Med kyndig vejledning af Marie Frølich marmorerer vi papir i abstrakte sort/hvide mønstre. Med fine klassiske teknikker, der sender tankerne afsted til skønne gamle bogomslag, dyre tapeter og fornemt indpakningspapir, laver du dit eget unikke papir.

Ca. midt i forløbet er der en pause med servering af en lækker sandwich og vand/saft, som er inkluderet i prisen.
Workshoppen er udelukkende for medlemmer af venneforeningen. Der er plads til 20 deltagere.

Se også tegneworkshop 15. marts.

04. maj 2024

Medlemmer af museets venneforening