Peter Løhr og J.Th. Lundbyes selvportræt

Foredrag med Hulemennesket-forfatter Peter Løhr

Medrivende foredrag med den anmelderroste forfatter Peter Løhr, der vil tage os tilbage til guldalderens venskaber og fjendskaber med kunstmaleren J. Th. Lundbye som omdrejningspunkt. Emnet behandles i museets aktuelle særudstilling Som brødre.

Forfatter Peter Løhr besøger Fuglsang og fortæller om Johan Thomas Lundbye, kendt for sine køer og landskaber, sit plagede sind og mystiske dødsfald i Treårskrigen. Og ikke mindst for sit venskab ­– og fjendskab – med andre af guldalderens mest kendte navne, såsom maleren P.C. Skovgaard og billedhuggeren J.A. Jerichau.

Gennem et væld af malerier og personlige beretninger fører Løhr os gennem Lundbyes usædvanlige skæbne. Især går turen til Rom, hvor den unge maler i 1845 rejser ned til sin hjerteven J.A. Jerichau for at finde ud af sin depressive ”hule”. Men går det godt eller galt for ham nede i den danske kunstnerkoloni under Sydens sol? Og hvordan hænger Italiensrejsens oplevelser sammen med Lundbyes senere valg om at melde sig frivilligt til krigen hjemme i Danmark?

Arrangementet varer cirka 2 timer med indlagt pause, hvor der serveres kaffe/te og lækker kage i caféen i KUMUS (museets nabobygning).

Peter Løhr er født i 1986, uddannet i kunst- og kulturhistorie fra Bergens og Københavns Universitet. I 2015 vandt han Skovhuslyrikerprisen for sin debut i tidsskriftet Hvedekorn. I 2021 udkom Løhrs anmelderroste roman Hulemennesket baseret på maleren J. Th. Lundbyes liv.

Dato

16. mar 2024
Expired!

Tidspunkt

14:00 - 16:00

Sted

KUMUS
Nystedvej 73, 4891 Toreby L.
Voksen
Kr. 175,-
Medlem af venneforening
Kr. 150,-
Inkl. kaffe/te og hjemmebagt kage

Del

Søgning

Note: Danish only