OKTOBER 2020

WILHELM MARSTRANDs skildringer af fest, dans, teater og menneskets behov for nærvær og samvær, kan vi især i dag let genkende og identificere os med.

Lystighed udenfor Roms mure på en oktoberaften. 1839. Thorvaldsens Museum. Foto: Ole Woldbye

Ny særudstilling

Wilhelm Marstrand. Den store fortæller
2. oktober 2020 - 24. januar 2021

Efterårets store satsning har guldaldermaleren Wilhelm Marstrand (1810-1873) i centrum.
Han blev betragtet som en af sin tids store talenter og hørte i sin samtid til blandt de mest populære figurmalere. Han var bl.a. uovertruffen til at male bevægelse og følelser.

Udstillingen præsenterer 75 af kunstnerens mesterværker. Motiverne spænder fra humoristiske hverdagsscener i København og folkerige optrin fra Italien til Holbergscener, Don Quixotefortællinger og intense portrætter. Der vises desuden eksempler på Marstrands ikoniske historiemaleri og sjældne landskaber.
Den store fortæller kradser også i overfladen af Marstrands tilsyneladende muntre og livlige billedstrøm og ser nærmere på hans tilgang til bl.a. sociale forhold og nationalromantiske strømninger.

Udstillingen ledsages af en ny bog om Wilhelm Marstrand samt en udstillingsplakat.
Information og bestilling her.

Åbningsweekend 3. + 4. oktober

Bliv introduceret til guldaldermaleren Wilhelm Marstrand i et oplæg med ord om og billeder fra den nye udstilling. Præsentationerne foregår i foredragssalen og varer 30. minutter. Oplægsholderen vil derefter stå til rådighed for spørgsmål og kommentarer i selve udstillingen.
3. okt. - tider samt link til tilmelding
4. okt. - tider samt link til tilmelding

Fuglsang AFTEN 7. oktober

I anledning af den nyåbnede særudstilling fortæller kurator, konstitueret museumsdirektør, Tine Nielsen Fabienke, om arbejdet med at realisere Marstrand-udstillingen. Det foregår i foredragssalen i et oplæg kl. 18 med gentagelse kl. 19.
Det er gratis, når almindelig museumsentré er betalt.
Køb billet på forhånd.

Efterårsferie med familieworkshop

Inviter dit barn eller barnebarn på hyggelig familieworkshop, hvor I skal se flotte guldaldermalerier af Wilhelm Marstrand sammen med museets formidler, der bagefter tager jer med til en kreativ stund i billedkunstværkstedet.
Pris: 25 kr. pr. næse.
Vælg en dag i uge 42 og køb jeres
billet på forhånd.

Følg museet på facebook

Er du nysgerrig efter nyheder om udstillinger, viden om værker og et kig i kulissen, så følg Fuglsang Kunstmuseum på den nye Facebook side.
Klik her og tryk 'synes godt om'.
OBS: den gamle Facebook side er på grund af tekniske årsager blevet lukket.

Corona

Du kan trygt besøge museet, for vi følger myndighedernes retningslinjer, og opdaterer os løbende på den vanskelige situation. Du skal ikke købe entrébillet på forhånd, men husk mundbind eller visir i foyerområdet med café og butik.
Yderligere information her.

Venneforeningen arrangerer

'Kunsten at lave filmlyd' er et arrangement 21. okt. med Danmarks førende filmlyddesigner, Peter Albrechtsen.
I lyd og billede vil han fortælle om sit prisbelønnede arbejde, og om hvad lyde betyder for en filmoplevelse.
Køb billet på forhånd her.

Støttet af Kulturelt Samråd i Guldborgsund Kommune.

Butik og café

Fugle på Fuglsang i lækkert dansk design finder du iblandt butikkens nøje udvalgte varer. Aviendo har designet træfuglen med udgangspunkt i H.C. Andersens eventyr Nattergalen, hvorfor man også kan fløjte i den.
I caféen får menukortet et 'Marstrand-twist' i åbningsweekenden 3. + 4. okt. Velbekomme!

Logo Facebook  Logo Twitter