MARTS 2020 nyhedsmail

GUIDEDE TURE
1. marts kl. 13 og kl. 14:

I de offentlige omvisninger bliver du introduceret til kunstnere og værker i Cobra-udstillingen af en af museets kunsthistorikere. Omvisningerne er gratis, når du har indløst almindelig entrebillet. Tilmelding sker i museumsbutikken samme dag (plads til 30 pr. gang).

På sporet af Cobra. Vilde visioner 1930-2000

SÆRUDSTILLING TIL 26. APRIL blænder op for 16 billedkunstnere, der på hver sin måde relaterer sig til den internationale og verdenskendte Cobrabevægelse. Gennem en testamentarisk gave har Fuglsang i årtier kunnet vise Cobras danske kendisser, f.eks. Ejler Bille, Asger Jorn og Carl-Henning Pedersen, som altid er blandt gæsternes favoritter.
I samarbejde med den private samling Collection Siemers-von Loeper fra Hamborg, der bl.a. indeholder udenlandske sværvægtere, føres museets Cobrakunstnere for første gang sammen med deres hollandske og belgiske kolleger.

Karel Appel, Uden titel, 1969. Collection Siemers-von Loeper

70 malerier, skulpturer og arbejder på papir vil i al sin mangfoldighed illustrere, hvordan tanker om oprindelighed, spontanitet og fællesskab spirede i årtierne op til Cobras stiftelse, udviklede sig gennem bevægelsens treårige officielle levetid 1948-51 og ikke mindst påvirkede eftertiden, så kunstnere også i dag er inspireret af visionerne. Værkerne ledsages af tekster, film og læsekrog.

Fuglsang AFTEN 4. marts

UDSOLGT. Foredrag med Cobra-ekspert Trine Ross, der bl.a. er kendt som alvidende og underholdende holdkaptajn i DRs populære 'Kunstquizzen' og mangeårig kunstanmelder med skarp pen for dagbladet Politiken.

Gratis kuratorforedrag 18. marts

Søllested Bio & Kulturhus inviterer til gratis Cobra-foredrag, hvor Fuglsangs museumsinspektør, Tine Nielsen Fabienke, fortæller om Cobrabevægelsen og baggrunden for museets udstilling. Du kan forhåndsbestille plads på kulturhusets hjemmeside.

Nyhed i museumsbutikken

Superflot skindclutch fra mærket 'just d’lux' med hånd- eller skulderrem. Flere indvendige rum – et med lynlåslukning.
Der er også et lynlåsrum uden på clutchen.

Fuglsang AFTEN 1. april

Et verdensnavn, ny kunst og fællesspisning er på programmet; Museumsdirektøren fortæller om tre nyerhvervelser bl.a. Olaf Rudes Skejtenmaleri, der vises for første gang. Café Fuglsang serverer fælles aftensmad og Ensemble Storstrøm byder på koncert i KUMUS med den verdenskendte fløjtevirtuos Michala Petri. Køb billetter (forskellige muligheder/priser) på billetto.dk.

Venneforeningen arrangerer

Køb billet til koncertforedraget 'Lyt langsomt!' i KUMUS 11. marts. ’Mad & Kunst’ 26. marts er med foredrag af gallerist Hanne Heimburger. Køb billet senest 16. marts.
Begge arrangementer er også for ikke-medlemmer.

www.fuglsangkunstmuseum.dk

Logo Facebook  Logo Twitter