JULI nyhedsmail 2020

Med støtte fra en ekstraordinær pulje hos Ny Carlsbergfondet kan vi udvide åbningstiderne til kl. 10 - 18 hver eneste dag i juli og august.
Som led i regeringens sommerpakke er der desuden halv pris på entréen til 9. august.
Er du under 26 år eller medlem af venneforeningen, er entréen altid gratis.

Ny særudstilling 26. juni - 13. september

KATASTROFER OG MIRAKLER. Palle Nielsen 100 år

100 år og stadig skræmmende vedkommende:
2020 er hundredåret for Palle Nielsens fødsel, og vi fejrer sommeren over den suveræne tegner og grafiker, der med spiddende præcision skildrede menneskehedens fald og altødelæggende katastrofer.

Nielsens (1920-2000) værker tager afsæt i datidens samfundsmæssige udfordringer, men fremstår samtidig tidløse, og taler lige så vel ind i vore dages konflikter. Dengang hed det bl.a. Den Kolde Krig, Vietnam-krigen og frygten for en atomulykke. I dag handler det om flygtningestrømme, stormagternes rivalisering, frygten for klimakatastrofer og ikke mindst nu pandemier.

Komposition over Jeremias klagesange II, 1957. Collage. SMK

I KATASTROFER OG MIRAKLER vises også syv nyproducerede videoer med aktuelle stemmer, der stiller skarpt på, hvordan Nielsens værker taler til os i dag, heriblandt journalist Adam Holm, kunstner John Kørner og katastrofehistoriker Rasmus Dahlberg.

Særudstillingen, der både markerer værkernes historiske forankring og den nutidige relevans, er blevet til i samarbejde med Skovgaard Museet og Kunstmuseet i Tønder.
Udover værker fra de tre involverede museer, vises værker fra Statens Museum for Kunst, fra private samlere samt fra Palle Nielsen-samlingen, der repræsenteres ved Palle Nielsens mangeårige kunsthandler Lis Clausen fra Clausens Kunsthandel.

Ferieworkshops for børn med voksne

Inviter dit barn eller barnebarn med på familieworkshop i denne uge (27). Sammen med formidler Guri ser I udstillingen om grafiker Palle Nielsen.
Bagefter skal I selv tegne på lysborde i værkstedet. Holdene er små, og alle restriktioner overholdes. Få ledige billetter 1. og 3. juli - køb billet her á 25 kr.

Fuglsang SOMMER. Oplæg i juli og august

De populære guidede ture i højsæsonen hver onsdag kl. 12 foregår i år i foredragssalen, hvor kunsthistorikerne lægger op til et emne i fast samling eller til særudstillingen. Oplæggene varer 30 min., og vil hver uge have et nyt tema - første gang er 1. juli med temaet 'Mennesket i kunsten'. Der er plads til 12 deltagere pr. gang, og pladsen skal bestilles her på forhånd.

Fuglsang AFTEN. Oplæg - 1. juli

Museet holder åbent til kl. 20 hver den første onsdag i måneden. I juli byder vi den aften på to oplæg i foredragssalen til den nyåbnede særudstilling, der fejrer 100-året for grafiker og tegner Palle Nielsen. Plads til 12 pr. gang. Husk forhåndsbillet  - også hvis du er medlem af venneforeningen - til enten kl. 17.30 eller kl. 18.30.

Butik og café

Blandt mange gode nyheder i museumsbutikken er der spændende kunstbøger, bl.a. Henrik Wivels flotte bog om L.A. Ring, Claus Seidels 'Til stregen' og den nye Palle Nielsen udstillingsbog.
Caféen har udendørsservering og verdens bedste udsigt, og sælger Møn is sommeren over.

Fuglsang AFTEN. Oplæg - 5. august

5. august kl. 18 vejleder sankeekspert Julie A. Swane i indsamling og brug af vilde planter. Kom med på en guidet tur rundt i området ved Fuglsang Kunstmuseum og bliv inspireret til at bruge naturen som sund ingrediens i din mad. Husk at købe billet på forhånd, læs mere her

Logo Facebook  Logo Twitter