FEBRUAR nyhedsmail

Cobras ophavsmand viser talent for saft og kraft i selv helt små formater som her i Maleri fra 1943, der hænger i den aktuelle Cobra-udstilling.

Asger Jorn
Mål 29 x 45 cm
Foto: Ole Akhøj

Ny særudstilling: På sporet af Cobra. Vilde visioner 1930-2000

Blandt de mest omtalte i dansk kunsthistorie finder du kunstnere i den internationale Cobrabevægelse, som er kendt for bl.a. farvestærke malerier og heftig penselføring. Cobras stiftere stammende fra København (COpenhague), BRuxelles og Amsterdam, og danske Asger Jorn var bannerfører for fri og spontan kunst, samarbejde og fællesskab på tværs af grænser samt udforskning af billedkunstens oprindelige kilder.

Selvom de egentlige officielle år for bevægelsen er få (1948-51), er det abstrakt-ekspressive spor både mere omfattende og længerevarende. I På sporet af Cobra vises 70 værker af kunstnere, som stadig identificeres stærkt med Cobra, men der er også plads til de, som i dag er mindre kendte eller mest forbindes med andre strømninger og sammenslutninger.

Særudstillingen præsenterer 16 danske og udenlandske kunstnere, der viser et festfyrværkeri af Cobrakunst i bred forstand. Malerier, skulpturer og kunst på papir er indlånt af en privat tysk Cobrasamler (bl.a. Corneille, Pierre Alechinsky og Anton Rooskens), der mødes med Fuglsangs egne populære Cobraværker. Et møde der varer frem til og med 26. april.

Offentlig omvisning i ny udstilling

Vær blandt de første til at blive præsenteret for den nyåbnede forårsudstilling På sporet af Cobra. Vilde visioner 1930-2000 i en offentlig omvisning søndag 2. februar kl. 13. Den guidede tur er gratis, når du har indløst entrébillet til museet.

Fuglsang AFTEN 5. februar

Inspektør og udstillingsansvarlig for Cobra-udstillingen, Tine Nielsen Fabienke, præsenterer Cobra-kunstnere og -værker i en aftenomvisning kl. 18.30. Museet holder som altid åbent til kl. 20 den første onsdag i måneden.

Familieworkshop i vinterferien (uge 7)

Tag med dine børn eller børnebørn på kreativ workshop. Museets formidler inviterer på børnevenlig omvisning i Cobra-udstillingen, og med inspiration derfra går turen i det kreative værksted, hvor der skal males!
Vælg mellem 12., 13 eller 15. februar og husk tilmelding.

Museumsbutikken

Butikken sælger skåle og kander af Pernille Westh. Hun arbejder med fotokunst på porcelæn, der både kan gå i opvaskemaskinen og mikroovn. Wesths motiver hentes i naturen, og netop fuglemotivet vækker genklang på Fuglsang!

Februars åbningstider

Museet har åbent onsdag – søndag kl. 11 – 16, dog til kl. 20 onsdag 5. februar.
I vinterferien (uge 7) holder vi åbent alle dage - også mandag og tirsdag.

(Karel Appels farverige papegøje fra 1978
kan ses i Cobra-udstillingen)

www.fuglsangkunstmuseum.dk

Logo Facebook  Logo Instagram   Logo Twitter