Verdenskunst til
Fuglsang Kunstmuseum!

En enestående norsk privatsamling af Edvard Munchs værker vises i sommerudstillingen fra 17. maj. Samlingen er en af de mest omfangsrige og repræsentative af Munchs træsnit, der findes udenfor Munchmuseet i Oslo.

Foto: Sidsel de Jong

'Munch og Goldstein. Intense linjer'

Åbner 17. maj

Sommerudstilling med Edvard Munch værker
Den kommende særudstilling fortæller historien om det livslange venskab mellem den verdensberømte norske kunstner Edvard Munch og den hidtil ukendte digter Emanuel Goldstein fra Lolland. Udstillingen udfolder for første gang de to hovedpersoners gensidige kunstneriske inspiration.

Munchs kraftfulde og farverige træsnit sættes i udstillingen i dialog med Goldsteins heftige digte om kærlighed og elskov. Billedernes groft snittede motiver møder ordenes hidsige, men også hjerteskærende tone, og i dette vekselspil forstærker de to udtryksformer hinanden.

Hvem var denne glemte, danske digter, som Munch var en stor beundrer af? Hvad var det, Munch så i Goldstein, som eftertiden har overset? Emanuel Goldstein (1862 - 1921) mødte Munch i Paris i 1889. De fandt en sjælden forståelse hos hinanden, og de bevarede kontakten indtil Goldsteins død.

Fuglsangs forskning bidrager med ny viden om en hidtil ubeskrevet dansk digter med nær relation til den verdensberømte Munch. Projektet tilføjer dermed ikke blot en ny brik til den danske litteraturhistorie, men også til fortællingen om Munch (1863 - 1944).

Edvard Munch, To mennesker. De ensomme, 1899.
Privatsamling, Norge. Farvetræsnit. Foto: Thomas Widerberg

Munch og Goldstein. Intense linjer er blevet til i samarbejde med Ribe Kunstmuseum, der viser udstillingen i efteråret 2019.

Bogudgivelse 17. maj

I tre artikler sætter kunst- og litteraturforskere Edvard Munchs kraftfulde og farverige træsnit i dialog med Emanuel Goldsteins heftige digte om kærlighed og elskov. Bogen er tosproget (dansk/engelsk) og på ca. 200 sider. Rigt illustreret bl.a. med gengivelse af udstillingens værker. Redaktion: Liza Kaaring, Fuglsang Kunstmuseum. Udgivet på Aarhus Universitetsforlag og sælges i museumsbutikken til 249 kr. Send en mail til museet, hvis du ønsker at få den tilsendt.

www.fuglsangkunstmuseum.dk

Logo Facebook  Logo Instagram   Logo Twitter