12. maj 2016
Fuglsang Kunstmuseum

Borgmester John Brædder, Guldborgsund Kommune på talerstolen i den nye koncertsal i KUMUS. Foto: Flemming Keith Karlsen

Et forvandlet hus

”KUMUS” på Fuglsang er hermed indviet og skal fremover huse aktiviteter på tværs af musik-billedkunst-teater

 

Torsdag eftermiddag mødte indbudte gæster nysgerrigt op til indvielsen af den tidligere forpagterbolig på Fuglsang med bl.a. borgmester John Brædder, Guldborgsund Kommune, og adm. direktør Jesper Nygård, Realdania, på talerstolen. Først bød Renoveringsfondens formand Flemming Frydendal imidlertid velkommen: ”Hvis væggene her kunne tale, ville de kunne fortælle et stykke spændende kulturhistorie om livet, der har udfoldet sig her gennem de mange år, der er gået, siden bygningen blev opført i 1863 som standsmæssig bolig for forpagteren med familie og tyende.”


Efter endt renovering og ombygning af ”KUMUS”, som er bygningens nye navn, er de ydre rammer næsten som for 150 år siden, men huset indeholder nye funktioner, der er klar til at blive taget i brug. Med Fuglsang Kunstmuseum og Storstrøms Kammerensemble som de centrale brugere er rammerne lagt for kulturaktiviteter, der fremover kan udfolde sig i samspil med stedets kunst, natur og kulturhistorie.


Storstrøms Kammerensemble indviede den nye topmoderne koncertsal med liflige toner og gæstesolister, og efterfølgende blev de over 100 gæster indbudt til reception og fik mulighed for at se de smukke nye rum.

 

KUMUS holder åbent hus for alle d. 21.-22. maj kl. 11-17.

Pressemeddelelse