05. september 2016
Fuglsang Kunstmuseum

Du kan blandt andet opleve Ruth Campaus værk ”The Well” fra 2006. Foto: Esbjerg Kunstmuseum/Torben E. Meyer

Kunst, der bevæger sig. Og dig.

Efterårets særudstilling på Fuglsang Kunstmuseum hedder ”IDEALER. Konkret kunst dengang og nu”. Udstillingen viser kunst, som ønsker at bevæge gæsterne både fysisk og mentalt – med former og farver, der ikke forestiller andet end sig selv.

 

På særudstillingen møder man maleri, skulptur, papir- og installationskunst - for eksempel en bænk, der bevæger sig, når museumsgæsten sætter sig på den, og billeder, der synes at være i bevægelse, hvis man flytter sin krop og synsvinkel. Faktisk træder gæsterne allerede ind i udstillingen ved indgangen, hvor de kan blive en del af en farverig installation skabt af kunstnerduoen Allan Gabi.

 

Det er også en udstilling, hvor to tidsaldre mødes: Efterkrigstiden og nutiden. Det skaber en bevægelse på tværs af tid, når museumsgæsten oplever kunstens udvikling dengang og nu. Idealerne er de samme: Kunstnerne vil bevæge, aktivere og engagere med former og farver og derved invitere beskueren til større grad af deltagelse. Kunsten skal være så levende, at beskueren bliver inspireret til at engagere sig socialt, også i det samfund og den verden, vi alle er en del af.

 

Særudstillingen kan ses på Fuglsang Kunstmuseum fra den 23. september 2016 til og med den 8. januar 2017 og byder på over 80 kunstværker af flere end 20 kunstnere. Man kan blandt andre opleve populære navne som Robert Jacobsen, Richard Mortensen og Preben Hornung fra efterkrigstiden og kendte samtidskunstnere som Jeppe Hein, Olafur Eliasson og Malene Landgreen.

 

Udstillingen er et samarbejde med Esbjerg Kunstmuseum og Randers Kunstmuseum, der viser den i 2017. Udstillingen ledsages af en rigt illustreret publikation og et formidlingsprogram for børn og voksne.