12. maj 2016
Fuglsang Kunstmuseum

Foto: Flemming Keith Karlsen

Museets nye kreative værksteder er i brug!

Med hjælp fra 2. b. klippede Martin Lohse og Eric Steffensen i dag snorene til formidlingsafdelingen i KUMUS, der er nyt center for kunst og musik på Fuglsang.

Kunstmuseets nyrenoverede nabobygning, KUMUS, bliver nu centrum for bl.a. museets børneformidling med forskellige værksteder, udstillingsarealer og en tilhørende gammel have.


Lokalerne er netop blevet indviet af 2.b fra Byskolen i Nakskov sammen med formand for Kultur, Turisme og Bosætningsudvalget, Martin Lohse, Guldborgsund Kommune og næstformand for Fritids- og Kulturudvalget, Eric Steffensen, Lolland Kommune. 


Museumsdirektør Anne Højer Petersen bød det indbudte publikum velkommen, hvorefter de to lokale politikere holdt tale, inden de klippede snoren til værkstederne og fulgte eleverne i deres kreative workshop under ledelse af formidler Guri Skygge Andersen.

 

En glad og stolt Martin Lohse siger: ”Det, at flere børn og unge får mulighed for at blive præsenteret for blandt andet malerier og skulpturer og får mulighed for at fordybe sig i et – for mange – uvant univers ved selv at være aktive i forhold til at fortolke og skabe sine egne kunstværker, er helt afgørende byggesten i vores stræben efter at skabe livsduelige børn og unge.”


”Det er mit håb, at de nye formidlingsrum i KUMUS vil kunne tiltrække mange besøgende børnehaver, skoleklasser og børnefamilier. Der er nemlig i dag evidens for, at børns møde med kunst gavner deres faglige udvikling, idet kreative processer og refleksion danner bro mellem teoretisk viden og praksis ift. løsning af teoretiske opgaver”
, udtaler Eric Steffensen.

 

Der er åbent hus for alle interesserede d. 21. og 22. maj

 

 

Læs mere her