16. juli 2015
Fuglsang Kunstmuseum

Richard Winther, Konkret Komposition, 1948. Foto af Ole Akhøj

Blåstempling

Kulturministeriets Forskningsudvalg har bevilget Fuglsang Kunstmuseum, Esbjerg Kunstmuseum og Randers Kunstmuseum et tilskud på 84.000 med 72.000 kroner til forskerløn til projektet Den konkrete kunst og det sociale potentiale - i efterkrigstiden og i dag (arbejdstitel)


Projektet vil som helhed omfatte forskning, bogudgivelse, udstilling og div. formidlingsaktiviteter. Udstillingen åbner efterår 2016 på Fuglsang Kunstmuseum og vises herefter på kunstmuseerne i Esbjerg og Randers. 

 

Museumsdirektør Anne Højer Petersen glæder sig over projektstøtten:
'Der har været rigtig mange ansøgninger inde i forhold til antallet af faktisk støttede projekter, og da vores tilsagn desuden ser ud til at være ét ud af i alt blot to tilskud til kunstmuseale projekter, føler vi, at tilsagnet markerer en solid forskningsmæssig "blåstempling" af vores projekt. Da Fuglsang Kunstmuseum - udover det mere specifikke forskningsprojekt omkring Richard Winther i 2012 - ikke tidligere har forsket i denne del af museets samling, og da forskningen desuden er basis for både museets og projektpartnernes løbende videnopbygning om egne samlinger, er projektstøtten på flere måder velkommen. Vi ser derfor meget frem til at komme i gang med arbejdet'.