25. november 2014
Fuglsang Kunstmuseum

Museumsdirektør Anne Højer Petersen og udstillingsansvarlig Tine Nielsen Fabienke viser Dronning Margrethe om i Tuxen-udstillingen. Foto: Ingrid Riis

H.M. Dronningen og skagensmaleren

Det hører til sjældenhederne, at H.M. Dronningen befinder sig i offentligheden uden, at det på forhånd er annonceret, men ikke desto mindre meldte Dronningen sin ankomst på Fuglsang Kunstmuseum i dag ved 11.15-tiden i den almindelige åbningstid.

 

Hoffet havde forespurgt museumsdirektør Anne Højer Petersen om muligheden for, at Dronning Margrethe kunne komme på privat besøg med særligt ønske om at opleve den aktuelle skagensmalerudstilling med Laurits Tuxen værker. Og det blev altså i dag tirsdag d. 25. november kl. 11.15 - 12.45!

Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond har ydet støtte til særudstillingen, og Dronningen har derved længe været bekendt med projektet og ikke mindst den tilhørende Tuxen-bog, der rummer al den bagvedliggende forskning. Dronningens søster, Prinsesse Benedikte, har allerede været på Fuglsang Kunstmuseum og åbne selvsamme udstilling.

 

En glad museumsdirektør, Anne Højer Petersen, tog imod, og udstillingsansvarlig, Tine Nielsen Fabienke viste om i salene, alt imens dronningen lyttede interesseret og spurgte ind til udstillingen. Med i selskabet var også højesteretssagfører Jon Stokholm og fru Birthe.

 

Museumsgæsterne udtaler:

 

Gæst fra Vordingborg: Skønt at bo i et land, hvor det kan lade sig gøre at majestæten dukker uanmeldt op i åbningstiden på et kunstmuseum

 

Gæst fra København: Vi blev faktisk overhalet på vej herned af Kronebilen, men forestillede os ikke, at vi skulle samme sted hen

 

Gæst fra Rødby: Jeg har inviteret venner med herhen fra København, og det blev en noget større oplevelse, end jeg havde planlagt

 

Gæst fra Borup: Vi så Kronebilen foran museet, og blev nervøse for, at museet holdt lukket pga royalt besøg. Vi er glade for, at Dronning Margrethe har valgt at gå på museet samme dag som os.

 

Gæst fra Nykøbing (med tårer i øjnene): Det er 6. gang vi er her for at opleve Tuxen-udstillingen og det glæder os meget, at Dronningen nu også ser den.