20. marts 2014
Fuglsang Kunstmuseum

Laurits Tuxen: Ved frokosten. Frederikke og Nina Tuxen i Villa Dagminne, 1907.

Ny værktitel efter 105 år

Ved frokosten. Mor og datter på en veranda

Sådan har Fuglsang Kunstmuseums maleri af Laurits Tuxen heddet, siden museet købte det for over 100 år siden. Maleriet er et af højdepunkterne i samlingen, og er selvskrevet til den store efterårsudstilling om Laurits Tuxen.

 

Undervejs i udstillingsforberedelserne blev det imidlertid tydeligt, at der hverken er tale om mor og datter eller om en veranda! Der er derimod tale om Tuxens datter, Nina, af første ægteskab og hans hustru, Frederikke, af andet ægteskab. Verandaen er i virkeligheden almuestuen i Tuxens Villa Dagminne i Skagen.

 

Laurits Tuxen er kendt som skagensmaler og som flittig fyrstemaler i Europa. Den store særudstilling er arrangeret i samarbejde med Skagens Museum, der viste udstillingen henover sommeren i år. På Fuglsang Kunstmuseum vises udstillingen 10. oktober 2014 - 4. janaur 2015. Tuxen -farver, friluft og fyrster  byder på 81 malerier, der præsenter mange facetter af Tuxens virke, bl.a. kongelige portrætter, hverdagslivet i Skagen, eksotiske rejsebilleder, charmerende friluftsstudier og familiebilleder.

 

Og på museet er værket derfor omdøbt til: Ved frokosten. Frederikke og Nina Tuxen i Villa Dagminne.