facebook pixel
Agnes Slott-Møller, Jomfru Blidelil (beskåret), 1899. Privateje. Foto: Asger Hunov

Crowdfunding på Jomfru Blidelil

Find Jomfru Blidelil på museet i lomme B

Maleriet Jomfru Blidelil tilhører en privat samling, men museet har lånt det i håb om at kunne rejse midler til at købe det og sikre det for offentligheden. Maleren er Agnes Slott-Møller, der levede 1862-1937, og værket er iflg. statens Kulturværdiudvalg af ’enestående national betydning’ for dansk kulturarv.

Prisen for Jomfru Blidelil er 2,7 mio. kr. Hjælp os med at nå i mål, og du får mulighed for at ’eje’ en lille bid af et hovedværk i dansk kunst.
Beløb indsamlet via crowdfunding: 78.767 kr.
Dertil har Slots- og Kulturstyrelsen, Lizzie og Ejlar Ruges Kunstfond og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond indtil videre støttet projektet.

Du kan stadig støtte indsamlingen:

Bidrag kan overføres via Mobile Pay 62243 (skriv gerne ”cf” eller ”crowdfunding” i kommentarfeltet) .
Du kan også lægge dit bidrag i indsamlingsbøssen på museet ved det ophængte maleri eller indbetale til Lollands Bank: reg. 6525 konto 0002628325.
Det er desværre ikke muligt at få skattefradrag på bidrag til den slags crowdfunding.

Alle bidrag – store som små – er velkomne og bidrager til, at vi alle sammen forhåbentlig får glæde af værket mange generationer frem.

Meld dig til museets månedlige nyhedsmail (nederst på forsiden af hjemmesiden), hvis du vil følge status på indsamlingen.

Crowdfundingen løber frem til sommeren 2023. Udover bidrag fra museets gæster og følgere søger vi midler hos kunstfonde.
Hvis det mod forventning ikke lykkes at rejse det fulde beløb, vil midlerne fra crowdfundingen gå til erhvervelse af anden kunst til Fuglsang Kunstmuseum og dermed offentligheden.

Læs om motivet og kunstneren her

Søgning

Note: Danish only