Oluf Hartmann, ‘Landskab med båd. Skejten ved Fuglsang, Lolland’, ca. 1909. Foto: Ole Akhøj

Forskningsbaseret udstillingsprojekt

'Fuglsang 1885-1959. Billedkunst, musik og friluftsliv '

2015

I det forskningsbaserede udstillingsprojekt undersøgte museumsinspektør Tine Nielsen Fabienke Fuglsang som kulturelt mødested i perioden 1885-1959. Med udstilling, bog og aktiviteter blev det afdækket, hvordan musik, billedkunst og friluftsliv stod helt centralt under ejerne af Fuglsang Herregaard: Bodil (født Hartmann) og Rolf Viggo de Neergaard.

Udstillingen viste flere end 100 værker fra offentlige og private samlinger – hvoraf en del ikke tidligere havde været vist offentligt – i kombination med historiske fotografier og arkivalier. Kunstnere var blandt andet Olaf Rude, Anne Marie Carl-Nielsen, Oluf Hartmann, Rudolph Tegner og Anne Marie Telmányi. Bogens artikler gik i dybden med herregårdens historie, det internationale musikliv, de mange kunstneres motivkredse og det omfattende friluftsliv.